8 okt. 2011

Baka, baka, liten kaka...


Jag ska ha syjunta, ett gäng med goa tjejer ska komma över och vi ska prata, fika och pyssla.


Bruten choklad- och havrekaka (jätteenkel att göra och supergod!):

Ca 15 bitar

Ingredienser:
150 gr mörk blockchoklad (ex Fazer Premium)
125 gram smör
3 dl havregryn
1,5 dl mjöl
1 tsk bakpulver
1 st ägg
0,75 dl socker

Gör så här:
Hacka chokladen i bitar. Smält smöret och häll över havregrynen. Låt stå i nån minut. Blanda i resten av ingredienserna. Bred ut på plåt eller i form, ca 2 cm tjockt. Använd bakplåtspapper. Baka i ugn på 200 grader i ca 20 minuter. Låt svalna och bryt sedan i bitar.

6 okt. 2011

Sommarfiske


En dag i somras var det fiskafänge med barnen. Överlyckliga när de fick napp efter napp och kastade upp små fiskar som pappa fick rensa. Varken stora eller goda nog för oss, men hönorna blev glada för middan i alla fall.

Gobitar!


Jag fick ett nytt fast optik till kameran i födelsedag! En riktig gobit! En Nikon Nik AF 35/1,8G DX AF-S från Scandinavian Photo. Ljusstarkt och man får fantastiska skärpedjupseffekter med det! Love it!

De fantastiska tryfflarna köpte jag hos Flickorna Kanold vid Victoriapassagen, Södra Larmgatan 14 i Göteborg. Man kan stå hur länge som helst och välja bland de fantastiskt fina chokladkreationerna! Och de är fantastiskt goda tillsammans med ett glas cognac...

Filter "The 70's"


Man kan hitta mycket i en höstträdgård. Jag har alltid fascinerats av vissnade, torkade växter och blommor. I sitt förfall har de nått en ny typ av skönhet.

Höstfin balkong


Blommorna är inköpta på Guldblomman, Doktor Fries Torg i Göteborg. Dom har stor variation på blommor, växter, dekoration och krukor och allt har verkligen fin kvalitet. Dessutom har de härliga blomsterarrangemang och det är alltid inspirerande att gå in där.


HöstfärgerLinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...