14 nov. 2011

Mysa i höstmörkret

Härom helgen var vi på landet.
Tände brasa, myste, umgicks, bakade äppelpaj...


Här kommer receptet:
Annas äppelpaj
1,5 dl vetemjöl
1,5 dl havregryn
1 dl cocos
½ dl socker
1 tsk vaniljsocker
100 gram smör
4 svenska äpplen
Kanel
1 dl hackade mandlar
2 dl grekisk yoghurt
1 msk vaniljasocker
2 msk socker

Kärna ur, skala och skiva äpplena i tunna skivor.
Lägg ut skivorna i botten av en pajform.
Strö över kanelen och lite strösocker.
Smält smöret.
Blanda de torra ingredienserna förutom de hackade mandlarna.
Häll över smöret och blanda väl.
Strö ut smuldegen över äpplena.
Strö över de hackade mandlarna.
Grädda i ungnen i ca 20 minuter i 225 graders värme tills pajen fått fin färg.
Servera med klassisk vanilj- eller marsansås eller prova ett lite syrligare alternativ:
Blanda i socker och vaniljsocker i 2 dl grekisk yoghurt efter smak.
Ät och njut!
Bon apetit!


1 kommentarer:

Signe sa...

Nammis, eplepai er godt, spesielt varm eplepai med iskrem :)

Ha en finfin søndag,
Signe

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...